Groei van de online omzet in 2017 

We hebben in de media kunnen lezen dat de groei van de online omzet in 2017 tov 2016 een groei van ca. 13% was. Ik ga dan meestal bij mijzelf te rade om te zien of dit bij mij ook het geval was. Om vervolgens te bekijken waarom wel of niet. Gelukkig hebben we daar tegenwoordig handige modules voor die je daarin kunnen ondersteunen.

Hoe kom ik erachter of mij website goed functioneert?

Je vraagt je een aantal zaken af, wat zou er mis zijn?

 • Weet je bijvoorbeeld hoeveel bezoekers er dagelijks, wekelijks maandelijks je website bezoeken
 • Hoe lang duren deze bezoeken
 • Welke pagina’s bezoeken ze
 • Wat is de gemiddelde besteding
 • Wordt ik wel gevonden
 • Waar haken mijn bezoekers af
 • Hoe verhoog ik mijn gemiddelde besteding
 • Heb ik trouwe klanten of hoe hou ik deze vast
 • Etc. etc. etc.
In antwoord hierop moet je natuurlijk onderzoeken:

 • Hoe krijg ik meer bezoekers
 • Wordt ik wel goed genoeg gevonden op pagina en product niveau
 • Is zoekmachine optimalisatie in orde
 • Met welke zoekwoorden wordt ik momenteel gevonden
 • Wat zijn mijn posities in de zoekresultaten
 • Met hoeveel zoekwoorden sta ik in de top 3/10/100
 • Hebben mijn afbeeldingen alt tags
 • Wat moet ik om dit te verbeteren
 • Waar moet ik beginnen
 • Etc. etc. etc

In een website hebben we daar gelukkig allerlei handige modules voor die je daarin kunnen ondersteunen

SEO-Opmaat

Zelf maak ik gebruik van SEO-Opmaat hierin geef je alle belangrijke zoekwoorden in die voor je pagina’s en producten belangrijk zijn zo ontvang ik een actueel overzicht over wat er aan de website ontbreekt, mankeert, de posities in de zoekresultaten, je concurrenten en nog veel meer. Een schat aan informatie waarmee je aan de hand van een plan van aanpak je website steeds meer optimaliseert met als resultaat betere informatie op je website, hogere posities in de zoekresultaten en daardoor meer beoekers op je website.

Gratis scan

Nieuwsgierig wat het voor jouw website kan betekenen? Maak dan nu gebruik van de gratis websitescan ontdek de verbeterpuntjes en start vandaag nog met het optimaliseren van je website.

Bekijk hier de resultaten